Helal Gıda Belgelendirmesi Nedir?
CAC/GL 24–1997 “Codex Alimentarius - Helal Gıda Teriminin Kullanılması İçin Kılavuz” standardına göre kurulmuş olan sistemlerin belgelendirilmesidir. Helal gıda için kuruluşlar, bir izlenebilirlik sistemi de uygulamalıdır. Belgelendirme denetimi için kuruluşlar, ISO 22000 standardını temel alan bir yönetim sistemine sahip olmalıdır.
Helal kavramı; İslami kurallara göre izin verilen maddeleri içerir. İslami kurallara göre yasak olan herhangi bir unsuru içermeyen, bu unsurlardan arındırılmış yerlerde veya cihazlarda hazırlanan-işlenen-taşınan ve depolanan, bu durumların dışında üretilen herhangi bir gıda ile hazırlama-işleme-taşıma ve depolama aşamasında direkt temasta olmayan ürün” şeklinde tanımlamıştır.
Belgelendirme yapılan konular; Gıda, kimyasal, kozmetik…vb. değişik konuları da içermektedir. En yaygın olanı gıda sektörü için olan “Helal Gıda” belgelendirilmesidir.
NİSSERT’ in Helal Gıda belgelendirme yaptığı konular;
HELAL Belgelendirme hizmetimizden yararlanmak için
HELAL GIDA ve ÜRÜN BAŞVURU FORMU
HELAL HİZMET BAŞVURU FORMU ’ nu doldurduktan sonra bize gönderebilirsiniz.
HELAL belgelendirme alanındaki eğitim hizmetlerimiz için tıklayınız veya nissert@nissert.com.tr e-posta bizimle iletişime geçiniz.
© 2021 All Rights Reseverd by Helal Gıda Belgesi Temel Gıda Güvenliği Sistem Belgesi